Alt du skal være opmærksom på i forbindelse med lån trods RKI

RKI står for Ribers Kredit Information, og det er et register over dårlige betalere. Kommer du til at stå i det register, så er det en advarsel til alle, der giver kredit, tillader afbetaling eller yder lån, om at du har for svært ved at betale tilbage til tiden. Derfor kan det være næsten umuligt for dig at gøre det.

Står du i RKI, vil du i langt de fleste tilfælde blive afvist, hvis du søger om nogen form for kredit eller lån.

Det er dog i nogle tilfælde muligt at låne nogle penge, selv om du står i RKI.

Hvordan kan du låne trods RKI?

Hvis en låneudbyder løber den store risiko at låne penge ud til dig, som er registreret som dårlig betaler, så vil de have en eller anden form for sikkerhed i forhold til at få sine penge igen. Det kan de gøre på forskellige måder.

Du vil i alle tilfælde komme til at betale en skyhøj rente på dit lån. De renter kan være helt op til 100 %. Det er altså en meget dyr måde at låne penge på.

Desuden kan det kræve, at du finder en person, der kan kautionere for dig. Det betyder, at vedkommende overtager lån og afdrag, hvis du ikke selv passer det. Vedkommende skal selv være i en økonomisk situation, hvor det er realistisk at kunne det. Det er ikke nemt at finde sådan en person, der er villig til at lægge ryg og tegnebog til sådan en ordning.

Hvis du bliver godkendt til et lån, som er meget dyrt, så skal du vide, at det kommer til at tage virkelig lang tid at betale det tilbage plus renter. Derfor bør du kun låne penge på den måde, hvis det er til noget meget akut og noget meget vigtigt.

Prøv at finde andre udveje

Hvis du på nogen som helst anden måde kan klare dig igennem uden at optage sådan et dyrt lån, så er det absolut at foretrække. Det kan godt være svært at tænke i udveje, og måske er det den eneste. Men det allerbedste, du kan gøre, er, at du arbejder på at komme ud af RKI. Det giver dig en bedre mulighed for at låne penge på mere acceptable vilkår.

Spar op til at betale dine kreditorer ud, sælg dine værdier, hvis du har nogen. Du kan altid anskaffe dig nogle nye ting, når din økonomi igen er kommet på fode. På den måde vil dine økonomiske problemer være midlertidige, fremfor at de kan risikere at blive mere permanente og mere håbløse at se en ende på. Læs også mere om lån trods RKI, hvis det er noget, du kraftigt overvejer.

Når først du ender i RKI, så er det ofte et tegn på en generel skidt økonomi. Det bør du arbejde på at rette op på så hurtigt som muligt. Ellers kan du risikere, at det kommer til at forfølge dig i virkelig mange år frem i tiden. Det bør du undgå, hvis det på nogen måde er muligt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *